Zuidvogels D1 – Spakenburg D1 3-3 11 mei'16

Toegevoegd op 17 mei 2016 om 00:00 door Arjan Hartevelt
Whatsapp Facebook Twitter
Zuidvogels D1 – Spakenburg D1 3-3 11 mei'16
“Zuidvogels D1 doet zichzelf tekort met gelijkspel na prima pot tegen Spakenburg“

Rust: 2-1
Eindstand: 3-3
Scoreverloop: 0-1, 1-1 Dylan, 2-1 Oskar, 2-2, 2-3, 3-3 Sem.

Na twee doelpuntloze wedstrijden werd het weleens tijd dat Zuidvogels D1 tot scoren zou komen. Het spel was prima, voldoende kansen maar de afronding was niet scherp. Volgende opponent was Spakenburg, die midweeks op bezoek kwam op de Wolfskamer. Als gevolg van het Internationale toernooi in Limburg was deze wedstrijd een aantal dagen vervroegd.

Zuidvogels begon goed aan de wedstrijd, had de controle over de wedstrijd, was de bovenliggende partij maar zag zowaar de gasten uit Spakenburg tegen de verhouding in een voorsprong nemen. Zuid bleef rustig was heer en meester op het middenveld waardoor de kansen vanzelf kwamen. Dylan was attent op de nogal twijfelende keeper en rondde een foute pass van de doelman af voor de gelijkmaker. Onze boys gingen door en kregen het gevoel dat er voor rust nog meer te halen viel. Niets minder bleek waar, een zoveelste aanval werd tot corner gewerkt door de gasten. Joep nam de hoekschop voor zijn rekening en legde deze bal panklaar op het hoofd van Oskar die niets anders dan naar voren hoefde te knikken voor de 2-1 voorsprong. Deze tussenstand werd netjes tot aan de rust vastgehouden.

Spakenburg leek machteloos en oogde ongeïnspireerd, voor Zuid de taak snel het verschil te vergroten voor eindelijk weer eens een overwinning. Kort na de hervatting een snelle uitbraak van Zuid over rechts. Olivier zette goed door ging alleen op de keeper af maar schoot slap voorlangs. De wissels doorgevoerd tijdens de rust pakten niet goed uit en we verloren de controle over het middenveld. Spakenburg kon gemakkelijk linies doorschuiven en niet attent reageren van de Zuid verdediging leidde de 2-2 in. Niet veel later wederom een moment dat een Spakenburger een vrije doorgang kreeg, hier wisten zij wel raad mee en zo konden we ineens een tussenstand van 2-3 noteren. Zuidvogels leek rijp voor de sloop maar rechtte op tijd hun rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Na 50 minuten spelen kwam Olivier maar weer eens goed door op de rechterkant, haalde de achterlijn en gaf goed voor op de meegekomen Sem. Sem plaatste de bal over de keeper voor de 3-3 gelijke stand. Een onrustige fase brak aan, bij beide ploegen werd het erg rommelig achterin waardoor er vele kansen voor de ploegen ontstonden. Toen kort na elkaar van zowel Spakenburg als Zuidvogels een man naar de kant moest met geel werden de ruimtes nog groter. Welgeteld viermaal kreeg Zuid de mogelijkheid om een aanval uit te spelen en tot scoren te komen. Telkens werd de verkeerde keuze gemaakt wat niet tot een doelpunt leidde. Even leek Liam de winnende op zijn schoen te hebben, zijn goed geplaatste vrije trap werd uit de kruising naast getikt. Aan de andere kant was het billen dicht voor het Zuid publiek, Spakenburg kwam er enkele malen goed uit. Gelukkig was onze verdediging nu wel attent en wisten zij en/of Thijmen de gasten van scorren af te houden. Het fluitsignaal voor het 3e gelijke spel op een rij was op dat moment ook een bevrijding.

Weer een punt, 3 uit 3 tegen moeilijke tegenstanders. De D1 was vandaag absoluut niet de mindere en eigenlijk zelfs de betere ploeg. Dan doe je het niet verkeerd en hoor je als Zuidvogels D1 eigenlijk ook gewoon in de goede middenmoot te staan. Onderweg zijn er echter teveel onnodige punten verloren waardoor het nu tot aan de laatste competitieronde nog spannend blijft.

BVV is uitgevoetbald en inmiddels gedegradeerd, TOV liet onlangs dure punten liggen in Blaricum, maar blijft nog een concurrent. Wij spelen op woensdag 18 mei onze laatste competitiewedstrijd tegen Laren die 1 plek boven ons bivakeerd. Thuis verloren we zeer onnodig in een slechte wedstrijd van Zuid-kant. Gezien de stijgende lijn is de verwachting dat deze nederlaag weggepoetst gaat worden met een klinkende overwinning zodat de competitie waardig wordt afgesloten.

Arjan
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs