North Limburg Cup 2016

Toegevoegd op 22 mei 2016 om 00:00 door Arjan Hartevelt
Whatsapp Facebook Twitter
North Limburg Cup 2016
“Zuidvogels D1 pakt 2e plaats op sterk bezet North Limburg Cup 2016”

Afgelopen vrijdagmiddag was het dan eindelijk zover, op voetbalkamp naar het Internationale toernooi de North Limburg Cup in Gennep en omstreken. Om 15.30 uur verzamelde ook Zuidvogels D1 zich op het parkeerterrein bij de Zuid vanwaar er vertrokken zou worden. Maar liefst 260 spelers en begeleiders arriveerden om gezamenlijk in maar liefst 3 toeringcars, 6 personenbusjes, 2 vrachtwagens met proviand en diverse vrijwillige ouders in privé-auto's de reis richting Limburg te maken.

Na een lange reis van maar liefst 3 uur door enorme filés als gevolg van ongelukken op de weg en de Pinksterdrukte arriveerden we bij voetbalclub Vitesse'08 alwaar ons tentenkamp voor dit weekend stond opgeslagen. Zoals al vele jaren hebben wij als Zuidvogels ons eigen veld waar de tenten staan waarin geslapen wordt.

Nadat de tenten waren ingericht, alle luchtbedden opgepompt en iedereen een plekje had gecreërd in de tenten was het tijd om te gaan eten. Gezamelijk in de kantine een buffet met macaroni, rijst, ajam pangang, kip in zoetzure saus, gehaktballetjes in satésaus etc.. De maatlijd was prima te doen en vulde de meeste magen goed, sommige boys hadden toch liever een vette hap en stonden in de rij bij de frituur voor een patatje of broodje met....

Uiteraard mocht ook dit jaar niet de gezamelijke groepsfoto ontbreken en na een welkomstwoord van hoofdorganisator Rolf van Essen werd het Zuidvogels gezelschap op de plaat vastgelegd. Wat volgde was een vrije avondinvulling die de jongens chillend, voetballend en dollend volmaakten. De D1 had er zin in want tot in de kleine uurtjes waren onze boys hoorbaar in de tent. Diep in de nacht werd het ook in hun tent stil zodat de meesten toch nog enkele uren slaap hadden.

Zuidvogels D1 stond ingepland in de zaterdagmiddagsessie, de ochtend werd dan ook relaxed ingevuld met het ontbijtbuffet en het kijken van wedstrijden van ploeggenoten op het sportpark van Gennep. Begin van de middag maakte de D1 zich klaar voor vertrek naar Milsbeek alwaar gespeeld zou worden. Op het mooie complex in Milsbeek in het schitterende Limburgse land stond voor Zuidvogels D1 op deze zaterdagmiddag de poulewedstrijden op het programma. Uiteindelijke resultaten zouden beslissend zijn voor het vervolg op de zondag.

Poulewedstrijden:
FC Blauw Weiss Voerde O-13 – Zuidvogels D1 0-6
doelpuntenmakers: Liam 2x, Jurgen 2x, Omar en Liam.
de 1e wedstrijd was er een tegen een Duitse ploeg en bleek een lekker opwarmertje voor onze boys. Het spel begaf zich nagenoeg de hele wedstrijd op de helft van de tegenstander. Vrijuit maar zonder super te spelen werd een ruime overwinning behaald en was dit een goede trainingspartij voor het vervolg van het toernooi.

Kolping Boys D1 – Zuidvogels D1 3-0
dat het niveauverschil op deze toernooien erg groot is werd maar weer eens duidelijk in de 2e wedstrijd. Waar de D1 freewheelend de 1e wedstrijd met een makkelijke overwinning afsloot werd al snel duidelijk dat ze nu een tegenstander troffen die van een totaal ander kaliber was. Kolping Boys D1 uit Alkmaar komt uit in de 3e divisie en eindigde daar als prima middenmoter. Onze jongens spelen 2 klassen lager in de 1e klasse. Dit verschil kwam dan ook tot uiting in de einduitslag, een niet beschamende 3-0 nederlaag. Nog geen man over boord want er restte nog een 3e en laatste duel.

Zuidvogels D1 – Sv Milsbeek 10-1
doelpuntenmakers: Omar 3x, Coen 2x, Dylan 2x, Tarik, Jurgen en Olivier.
Onze boys hadden de nederlaag in de 2e wedstrijd prima verwerkt en stonden scherp aan de aftrap voor de laatste wedstrijd op de zaterdag. Thuisploeg sv Milsbeek was de oppnonent, de gastheren werden helemaal van de mat gespeeld door de D1. Elke aanval werd bijna doeltreffend afgerond, gelukkig voor de thuisploeg kregen zij nog wel een eretreffer zodat de einduitslag maar liefst 10-1 werd.
Dit resultaat zorgde ervoor dat we als Zuidvogels D1 op doelsaldo alsnog de kampioenspoule op de zondag behaald hadden.

Na terugkomst in Gennep op ons tentenkamp stonden de vele begeleiders al volop te grillen op de bbq's. Deze avondmaaltijd werd invulling gegeven met een bbq. Vele soorten vlees, salades, en uiteraard stokbrood werden er genuttigd. Het lange wachten op het eten hadden onze jongens niet echt zin in en zo werd er een pizzabezorgdienst ingeschakeld die de gewenste pizza's kwam bezorgen. Met tevreden gezichten zochtten onze jongens hun tent op om van hun pizza te genieten. Naarmate de avond vorderde ging het kaarsje langzaam uit bij de boys en zochten zij hun slaapzak op.

Een erg koude nacht was het weer geweest toen de eerste boys omstreeks 0700 uur ontwaakten. Even bijkomen en opwarmen voordat er een ontbijt genuttigd werd. Daar de D1 zich voor de kampioenspoule geplaatst had speelden zij ook op de zondag pas in de middag. Ditmaal op het sportpark Gennep waardoor er relaxed toegeleefd kon worden naar de wedstrijden en niet gependeld hoefde te worden. In de ochtend werden diverse wedstrijden bekeken door onze boys van de Meiden en overige teams die ook op Gennep hun wedstrijden af moesten werken. Om 14,15 uur stond dan eindelijk het vervolg van het toernooi op het programma.

Kampioenspoule:
Zuidvogels D1 – Kolping Boys D2 2-2
doelpuntenmakers: Tarik en Omar.
Eerste tegenstander om de plaatsen 1 tot 8 was de D2 van Kolping Boys. Op de zaterdag leden onze boys een kansloze nederlaag tegen de D1 van deze club. Ook de D2 van deze formatie uit Alkmaar bleek een taaie ploeg. Zuid kwam met 0-2 achter en leek een nederlaag te gaan leiden. Op tijd ging de knop om en knokten ze zich terug in de wedstrijd. Via Tarik en Omar was de Zuid doeltreffend waardoor er een 2-2 einduitslag genoteerd werd.

sv Langendreer'04 – Zuidvogels D1 0-1
doelpuntenmaker: Olivier.
Ook op de zondag troffen we een ploeg uit Duitsland. Sv Langendreer'04 was ditmaal de ploeg van onze Oosterburen tegen wie de Zuid hun krachten moesten meten. Een lastige Duitse ploeg, maar dat zijn wij Zuidvogels ook. Veel doelpunten konden er dan ook niet genoteerd worden. Het was Olivier die zich vandaag bijna onsterfelijk maakte door op het hoofdveld onder aanmoediging van de vele Zuid-aanhang op de tribune al slalommend enkele Duitsers het nakijken liet om vervolgens de enige en winnende goal te scoren.

Achates – Zuidvogels D1 0-2
doelpuntenmakers: Dylan en Oskar
Laatste duel in de kampioenspoule was tegen Achates uit het naburige Ottersum. Alles was nog mogelijk en de tussenstanden leerden ons dat het erom zou spannen wie de finale zou bereiken. Via een voorzet van Cas was het Dylan die voor de openingstreffer zorgde. Vanuit een corner van Joep scoorde Oskar de 0-2. Zou dit genoeg zijn voor een finaleplaats..
De D1 begaf zich na direct na afloop naar het naastgelegen veld voor de andere ontmoeting in de poule. Ook hier behaalde Kolping Boys een minimale overwinning van 0-1 tegen de Duitsers waardoor we exact gelijk in de poule waren ge-eindigd. Een penaltyserie moest uitsluitsel brengen. Al eerder in het toernooi had Thijmen een penalty gestopt dus we wisten dat er mogelijkheden zouden zijn. Onze boys namen de penalty's prima, Thijmen stond zijn mannetje en redde direct de eerste penalty van Kolping. Thijmen bleek vervolgens de held van de dag te worden voor Zuid door alle penalty's van Kolping Boys te stoppen. Bij Zuid werden de pingels veel beter genomen waardoor we de penaltyreeks overtuigend wonnen en ons geplaatst hadden voor de grote finale.

Finale:
sv Hoofddorp D1 – Zuidvogels D1 2-0
dik na 6-en werd de finale voor Boys U-13 aangevangen. Tegenstander van Zuid D1 was Hoofddorp D1, ook deze ploeg bleek uit te komen in de 3e divisie en eindigde hierin net onder de eerdere tegenstander van de D1 Kolping Boys in de middenmoot. Een zware dobber dus, ook nu bleek het klasseverschil te groot. Zuidvogels D1 stond absoluut zijn mannetje, ging goed mee in het spel en de duels maar was uiteindelijk de mindere. Teleurgesteld, boos en verdrietig verlieten onze boys na de 2-0 nederlaag het veld. Nergens voor nodig, niets om je voor te hoeven schamen dit resultaat. Zuidvogels D1 speelde een fanstastisch toernooi, behaalde op dit sterk bezette Internationale toernooi de grote finale en ging naar huis met een schitterende 2e plaats en grote beker.

Na het feestvieren toen de beker in ontvangst was genomen door aanvoerder Coen en uitblinkende keeper Thijmen en de foto's die natuurlijk gemaakt moesten worden was het tijd de spullen te pakken. De tenten werden opgeruimd er werd nog wat gegeten om vervolgens rond 21.00 uur huiswaarts te keren. Gelukkig nu geen drukte onderweg zodat we in optocht rond 22.15 uur op het parkeerterrein van Zuidvogels door een enorme schare trotse ouders verwelkomd werden. Moe maar voldaan zocht iedereen zijn spullen bij elkaar om met een tevreden gevoel het lekkere eigen warme bedje op te zoeken...

Bilal en Abdel langs deze weg nogmaals heel erg bedankt voor jullie coaching en begeleiding op het kamp. Naast de sportieve resultaten hebben jullie er met onze boys een feestje van gemaakt. De boys hebben weer een onvergetelijk toernooi gehad het weekend welke lang zal bijblijven in hun herinnering.

HELEMAAL TOP....

Arjan
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs