Zuidvogels D1 – Hooglanderveen D1 0-0 23 apr'16

Toegevoegd op 17 mei 2016 om 00:00 door Arjan Hartevelt
Whatsapp Facebook Twitter
Zuidvogels D1 – Hooglanderveen D1 0-0 23 apr'16
“Doelpuntloos gelijkspel Zuidvogels D1 tegen Hooglanderveen“

Na het prima behaalde punt tegen het hooggeklasseerde Nieuwland stond deze zaterdag de confrontatie met middenmoter Hooglanderveen op het programma. In de eerdere ontmoeting werd een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept.

Na een gelijkopgaande beginfase is het Zuidvogels dat langszaamaan de controle over de wedstrijd krijgt. Meer en meer zetten zij druk op de tegenstander. Dylan kreeg een goede kans maar zijn schot ging net naast. Koen deed maar weer eens een poging van net over de middellijn en was bijna succesvol, zijn afstandsschot raakte de lat. Zuid dicteerde de 1e helft, had weinig te duchten van Hooglanderveen maar verzuimde het veldoverwicht om te zetten in een voorsprong zodat we met een 0-0 de rust in gingen.

Nog geen goals gevallen, voor beide ploegen dus nog alle mogelijkjheden in de 2e helft om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Hooglanderveen kwam wat sterker uit de kleedkamer waardoor doelman Thijmen ook wat kreeg te doen. Erg gevaarlijk was het overigens nog niet, Zuid trachtte ook druk te zetten op de tegenstander wat resulteerde in enkele mogelijkheden. De grootste was voor Olivier, de bal viel plots voor zijn voeten, zo verrast als dat hij was wist hij deze niet te promoveren tot doelpunt. Waar Zuid de kansen niet afmaakten is het altijd beducht zijn op een plotselinge aanval van de tegenstander. Hooglanderveen bleek echter niet bij machte om vandaag tot scoren te komen. Daar de thuisploeg ook het net niet wist te vinden eindigde dit duel zoals het was begonnen, in een doelpuntloos gelijkspel.

Wederom een gelijkspel, de 0 vastgehouden achterin en dus een punt welke toegevoegd kon worden in de strijd tegen degradatie. Met een beetje meer scherpte voorin had er vandaag meer ingezeten.De directe concurrenten leden allen een nederlaag waardoor we weer iets veiliger staan op de ranglijst.

Nu rest de Zuidvogels D1 nog twee midweekse wedstrijden. De thuiswedstrijd tegen Spakenburg zal i.v.m. het jaarlijkse Internationale toernooi in Limburg op donderdag 11 mei gespeeld gaan worden. De laatste en zeer belangrijke wedstrijd uit bij Laren gaat plaats vinden op woensdag 18 mei. Gezien het vertoonde spel de laatste weken ga ik voor minimaal 4 punten uit deze resterende wedstrijden waarmee de D1 zich na alle waarschijnlijkheid veilig zal spelen in de 1e klasse.

Arjan
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs