Sv Laren'99 D1 – Zuidvogels D1 0–4 18 mei'16

Toegevoegd op 20 mei 2016 om 00:00 door Arjan Hartevelt
Whatsapp Facebook Twitter
Sv Laren'99 D1 – Zuidvogels D1 0–4 18 mei'16
“Klinkende overwinning Zuidvogels D1 in laatste competitiewedstrijd“

Rust: 0-1
Eindstand: 0-4
Scoreverloop: 0-1 Oskar, 0-2 Tarik, 0-3 Omar, 0-4 Tarik.

Midweeks verplaatste Zuidvogels D1 zich naar Laren voor het treffen met de plaatselijke sv. Enkele weken geleden werd deze wedstrijd uitgesteld i.v.m. de vele afwezigen als gevolg van de meivakantie. Het eerdere treffen bij Zuid eindigde in een teleurstellende nederlaag voor onze jongens, totaal onnodig maar de uitslag van 1-3 zei voldoende. Na een goede reeks te hebben neergezet de afgelopen weken was het aan onze boys deze lijn door te trekken en wat recht te zetten tegen Laren.

Op het grotendeels verlaten sportcomplex in Laren werd er even na 18.45 uur op woensdagavond afgetrapt. De intentie van Zuid was duidelijk, snel druk zetten op de tegenstander en kansen creëren om de openingstreffer te maken. Dit lukte goed en zo konden we na 2 minuten al de eerste treffer noteren. Aan de rechterkant werd goed doorgezet door Jurgen en Olivier. De voorzet ging nog over diepste spits Dylan heen, Oskar was attent en plaatste de bal in het doel voor de 0-1. De D1 ging verder en het spel begaf zich alleen maar op de helft van de thuisploeg. Het was wachten op een verdubbeling van de score. Oskar leek dicht bij zijn 2e treffer, hij werd opzichtelijk vastgehouden, daar er niet gefloten werd ging hij door. Zijn puntertje raakte de buitenkant van de paal en ketste terug in het veld. Zuidvogels kreeg kansen voldoende maar verzuimde de trekker al bijtijds over te halen voor een zekere overwinning. Laren kwam dan ook weer wat meer in het spel zonder echt gevaarlijk te worden. Vlak voordat het begon te regenen mochten we voor de rust de kleedkamer opzoeken.

Inmiddels kwam het met bakken uit de hemel bij aanvang van de 2e helft. Dit deerde onze boys niet en al snel na de hervatting “kopte” Tarik vanuit een corner van Olivier met een “Maradonaatje” in het doel. Deze handsgoal werd niet waargenomen door de scheidsrechter waardoor de 0-2 genoteerd kon worden. Niet veel later lag de bal alweer in het net, Omar ging knap door en rondde bekwaam af. De tegenstand van Laren leek gedaan en een grote uitslag lag in het verschiet. De thuisploeg ging echter over op een andere tactiek, zijn gingen harder de duels in en zochten nu ook verbaal de duels op met onze jongens. Enige tijd lieten onze jongens zich hierdoor meeslepen waardoor er een rommelige voetbalfase ontstond. Laren kwam wat meer in het spel, vond een enkele maal het strafschopgebied van Zuid maar echte kansen creëerden zij niet waardoor keeper Thijmen een rustige avond had. Toch moest Thijmen nog één keer serieus aan de bak, na een overtreding in de 16 kreeg Zuid een penalty. De eer werd gelaten aan Thijmen die afgelopen weekend een aantal fantastische wedstrijden had staan keepen in Limburg en als loon naar werken van de boys de strafschop mocht nemen. Keepen blijkt toch heel iets anders te zijn dan doelpunten maken, de aanloop was al niet overtuigend en zijn schot ging dan ook ruim naast. Geen man over boord en dus lachende gezichten en een mooie reactie van Thijmen zelf “ik kan beter ballen tegenhouden”. Vlak voor tijd wist Zuid dan toch nog de score te verhogen. Met een schitterende pass binnendoor stuurde Liam Tarik alleen op de keeper af, Tarik was koelbloedig en schoot de bal beheerst in het net voor de 0-4. Met deze stand werd er afgefloten en konden de 3 punten mee naar Zuid.

Een goede en mooie overwinning als afsluiting van een fantastische week na de 2e plaats op het Internationale toernooi in Limburg afgelopen weekend. Met deze winst wist Zuidvogels D1 zich eindelijk veilig te spelen en voor degradatie uit de 1e klasse te behoeden. Een bewogen voetbaljaar voor de D1, diverse ups en downs. Enorme nederlagen maar ook goede wedstrijden die punten opleverden. Hoogtepunt van de competitie wellicht de overwinning op onze buren sv Huizen die op een 4-3 nederlaag werden getrakteerd terwijl zij nog volop in de race waren om het kampioenschap. Al met al een mooie groep jongens die richting het einde van de competitie dan toch eindelijk het voor en met elkaar hebben moeten doen. De laatste selectietrainingen hebben inmiddels plaatsgevonden, laten we hopen dat deze groep zoveel mogelijk compleet blijft zodat er verder gebouwd kan worden aan datgene nu bereikt is.

Wat nog rest is een laatste toernooi bij TOV in Baarn op zaterdag 23 mei. Laten we hier een waardige afsluiting van maken en met toernooiwinst de zomerstop in gaan.

Arjan
Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs